Nieuws
21 maart 2015 - Ron Smeets

OnePlus wil nu ook de gaming wereld op zijn kop zetten Teaser toont de komst van een gaming toestel, of accessoire

Wat het precies wordt is nog niet duidelijk, maar de afbeeldingen die OnePlus de afgelopen week op haar blog postte laten duidelijk zien dat de fabrikant iets in de gaming wereld van plan is.

Uit de drie afbeeldingen die OnePlus tot nu gepubliceerd heeft zijn onder anderen twee handen te zien die iets vasthouden, dat niet getoond wordt, wat op een gaming toestel of -controller lijkt. Andere afbeeldingen spreken over 'Start een nieuw spel' en 'Gewoon voor de lol'.

Zelf zegt OnePlus dat ze na het succes van de One toe zijn aan het op zijn kop zetten van een nieuwe markt. Niet dat ze al klaar zijn met de smartphone wereld, maar ze zijn nu eenmaal een technologie bedrijf dat continu nieuwe uitdagingen zoekt.

Het is voor geen enkel bedrijf goed om stil te zitten en te lauweren op eerdere successen, maar in het geval van OnePlus speelt mijns inziens ook mee dat er steeds meer concurrentie voor de One smartphone komt. Ten eerste is het aanbod 'betaalbare high end smartphones' gegroeid. De One is dus niet meer de enige in zijn soort. Daarnaast heeft de fabrikant onlangs moeten besluiten dat de One, ruim een jaar na lancering, nog eens in prijs verhoogd moet worden ook. Kortom, het wordt tijd dat ze alle aandacht die ze krijgen verdelen over andere producten. toch?

Volledige (100%) zekerheid dat het hier om een game toestel, of accessoire, gaat, is nog niet te geven. Een 'game changer' zoals OnePlus het nieuwe product noemt kan ook op een totaal ander product betrekking hebben; 'game changer' is formeel namelijk ook een algemene uitdrukking voor het drastisch veranderen van iets. Al denk ik niet dat OnePlus in dit geval op iets anders doelt dan gamers en gaming.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.