Geruchten
13 juni 2015 - Ron Smeets

OnePlus Two wordt eind juli onthuld, aldus nieuwe Chinese geruchten Informatie over de prijs lopen uit een van goedkoper tot duurder dan zijn voorganger

Officieel heeft de fabrikant alleen nog de zomer van 2015 (Q3, juli - september) genoemd als de periode waarbinnen de OnePlus Two het daglicht zou zien. Nieuwe geruchten claimen echter te weten dat het toestel eind juli onthuld gaat worden. Dat zegt natuurlijk nog niets over de beschikbaarheid hier in Nederland (en Europa).

Samen met de genoemde release 'datum' worden ook de specs van de OnePlus Two genoemd. Een deel daarvan is in eerdere geruchten ook al eens genoemd. Het toestel zou onder anderen uitgerust worden met de octa core Snapdragon 810 processor van Qualcomm met 3GB RAM, een 5.5 inch full HD (1920 x 1080) display, 13 megapixel camera en een 3300 mAh accu. Naast de standaard 16GB versie komt er ook een 64GB model en beiden kunnen middels een microSD kaartje van extra opslagcapaciteit voorzien worden.

Tot nu toe zijn nauwelijks nog afbeeldingen van de OnePlus Two uitgelekt. Eind vorig jaar waren wel enkele vermeende kiekjes van het toestel te zien, maar de echtheid daarvan kon, en kan, niet geverifieerd worden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de specs en andere informatie over het toestel. De enige die het precies weet is OnePlus zelf.

Over de prijs van de nieuwe OnePlus lopen de geruchten ook uiteen. De Chinese fabrikant heeft de afgelopen maanden al wat gegoocheld met de prijs van het eerste model. Die ging eerst zo'n 50 euro omhoog en werd enkele weken geleden eerst tijdelijk weer met hetzelfde bedrag verlaagd om een week later vervolgens definitief weer op dat lagere prijsniveau te blijven. Die laatste actie zal ongetwijfeld te maken hebben met de voorbereidingen voor de komst van het nieuwe model.

Hoe dan ook, de prijskaartjes die nu aan de OnePlus Two gekoppeld worden lopen uiteen van ca. 285 euro (1999 Yuan) tot ca 355 euro (400 dollar). De waarheid ligt misschien ergens in het midden. We zullen het wel zien, over een week of zes. Mits deze nieuwe geruchten kloppen natuurlijk.

Bron (Chinees), Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.