Toestellen
03 december 2014 - Ron Smeets

OnePlus Two komt in de zomer van 2015 Er van uit gaande dat OnePlus de One laat opvolgen door een Two

De OnePlus One werd in april van dit jaar officieel gepresenteerd en ligt sinds enkele maanden in de winkels. Fout, hij is sinds enkele maanden in beperkte aantallen en vrijwel alleen op uitnodiging te koop. De vraag is daardoor steevast groter dan het aanbod en dat doet de fabrikant dus best goed.

Er is al enkele keren gezinspeeld op een opvolger. Gisteren heeft Carl Pei, verantwoordelijk voor OnePlus Global, zich laten ontvallen dat de volgende generatie van de OnePlus One in het het tweede of derde kwartaal van 2015 onthuld gaat worden. Die planning komt overeen met eerdere geruchten en ook het pad dat de OnePlus One volgde; een onthulling in Q2 en beschikbaarheid (voor zover je daarover mag spreken dus) in Q3. Of de opvolger OnePlus Two gaat heten is nog niet bekend, maar dat lijkt wel de meest logische naam. Ik bedoel; OnePlus One Plus of OnePlus One S, dat klinkt beiden niet echt lekker.

Over de specs van de OnePlus Two wordt nog niets gezegd, maar die zullen ongetwijfeld weer high-end zijn. Ik vind het ook veel belangrijker dat OnePlus voor haar volgende smartphone definitief afstapt van het 'kopen-op-uitnodiging' systeem. De eerste tekenen, met Amazon beschikbaarheid in India en een winkel in China, zijn postitief. Nu de rest van de wereld nog.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.