Nieuws
19 september 2014 - Ron Smeets

OnePlus straks tijdelijk op bestelling te koop

Enkele weken geleden werd al duidelijk dat OnePlus (deels) af zou stappen van het kopen op uitnodiging. De One, hun tot dusver enige toestel, is relatief goedkoop, heeft high end specs en dus populair. Maar kopen is nog altijd heel lastig.

Welnu, in oktober begint de fabrikant inderdaad met een reservering systeem. Dan kun je de OnePlus One ook zonder uitnodiging kopen. Maar niet onbeperkt. 

Dat wil zeggen, en komen bepaalde momenten waarop je gedurend een beperkte tijd een One kunt bestellen. Wanneer precies, hoe lang en wat de levertijd dan is? Daar wordt op dit moment nog niets over gezegd. De fabrikant volgt nog steeds de strategie dat ze alleen de toestellen produceren waarvan ze zeker weten dat ze verkocht worden. Geen 'dode' voorraad dus.

Tsja, als ze nu de online verkoop gewoon los zouden gooien, dan worden er ongetwijfeld meer verkocht worden. Dat zou dus ook niets uitmaken voor de productie strategie van OnePlus. De kans is dan wel groot dat de productie de vraag niet meer kan bijhouden. En dat zou nog wel eens een veel grotere rol kunnen spelen in de strategie van OnePlus. Maar goed; hou de site dus in de gaten, volgende maand, en wie weet kun je op het juiste moment een OnePlus One kopen zonder dat je daarvoor een uitnodiging hebt.

Bron: OnePlus

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.