Nieuws
13 augustus 2014 - Ron Smeets

OnePlus stopt Ladies First actie na domme opmerking

Of het bewust gedaan is omdat de aandacht voor de OnePlus One wat bekoeld is? Dat betiwijfel ik, maar de Ladies First campagne van OnePlus is door eigen toedoen van de fabrikant heel veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten.

Het was de bedoeling dat dames een (originele, grappige) selfie naar de fabrikant stuurden om zo kans te maken op een OnePlus One smartphone. Niks mis mee. Gewoon een leuke winactie. Maar...

Waar OnePlus het verknalde was de opmerking 'Dames, geen naaktfoto's aub'. Dat zou namelijk impliceren dat vrouwen maar al te graag uit de kleren gaan voor een nieuw gadget. Ok, het is misschien niet handig, maar het bewijst volgens mij eerder dat de tech-geeks van OnePlus overwegend mannen zijn. Jongens die 20 uur per dag met gadgets bezig zijn, het contact met de buitenwereld een beetje verloren zijn maar geen kwade bedoelingen herbergen. Maar ja, het is en blijft wel een ietwat domme opmerking.

Emfin, de fabrikant heeft, na alle negatieve aandacht, inmiddels besloten de campagne af te blazen. Jammer voor al die dames die hoopten op een nieuwe smartphone. En ja, de achterliggende gedachte van deze actie zal ongewijfeld te maken hebben met het feit dat dit soort toestellen toch vooral door mannen begeerd wordt. Ow, wacht, nu maak ik dezelfde fout als OnePlus ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.