Nieuws
01 oktober 2015 - Ron Smeets

OnePlus oprichter wil stage gaan lopen bij Samsung

Of Carl Pei dit als een serieuze poging bedoeld om te leren van, letterlijk, de grootste concurrent van OnePlus. of dat het de zoveelste, slimme, PR stunt van de kleine Chinese fabrikant is zal moeten blijken. Feit is dat de mede-oprichter van OnePlus op zijn blog een open sollicitatie aan het adres van Samsung gepost heeft. Hij wil graag stage gaan lopen bij de Koreaanse fabrikant.

Carl zegt onder de indruk te zijn van de prestaties van Samsung. Hij heeft niet alleen bewondering voor de prestaties van de Koreanen, maar hij wil er ook graag iets van leren. Tsja, dat willen alle kleine fabrikanten wel, denk ik zo. OnePlus is onlangs tegen wat problemen aangelopen met de productie en levering van de nieuwe 'Two'. Ondanks het feit dat dit toestel maar in beperkte mate (op uitnodiging) verkocht wordt slaagt de Chinese fabrikant er toch niet in om op tijd te leveren. Samsung voor Pei en de zijnen het grote voorbeeld. De Koreanen verschepen maandelijks vele miljoenen smartphones en dat gaat allemaal gesmeerd. Dat wil OnePlus ook ;)

"We are a growing company facing high demand from around the world. It’s not easy to make a smartphone; it’s also not easy getting it from our factory into your hands as quickly as you deserve.

I’ve been thinking a lot recently about how we can improve this as quickly as possible. I’ve thought about who we could learn from, and who could help us grow. And the first name that came to mind was… Samsung."

Of Samsung serieus in gaat op zijn sollicitatie? Die kans lijkt me klein. Pei probeert er nog een 'samenwerking' draai aan te geven door voor te stellen dat er ook een Samsung stagiaire bij OnePlus mag komen werken. Zeg maar een 'bobo uitwisselingsproject'. Maar of dat veel gaan helpen...

Uit Carl Pei's blogpost:

"So, Samsung, today I have a proposal for you: let me be your intern. Seriously.

I would be honored to learn from your team about how you’ve been able to scale, run, and manage your business so successfully. In turn, I would be happy to share what we’ve learned about how to engage with our community and implement their feedback to deliver a better user experience.

Better yet, let’s do an intern swap. I would be honored to visit your headquarters, and, in turn, we would be happy to host one of your own executives here to show you how we work at OnePlus."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.