Nieuws
05 maart 2015 - Ron Smeets

OnePlus onthult iets in april, maar niet de 'Two', geen tablet en ook geen smartwatch Laat het speculeren maar beginnen!

OnePlus was een van de afwezigen op het Mobile World Congress in Barcelona. Maar daar hoef je daar niet van op te kijken natuurlijk want de fabrikant is, behalve in eigen land en India, nog in geen enkel land waar het actief is fysiek gesignaleerd. En over de verkoop strategie op basis van uitnodigingen is al genoeg gezegd en geschreven.

Nu het MWC op bijna ten einde is vindt OnePlus het tijd om haar hoofd ook weer even buiten de deur te steken. Tegen GSMArena liet de fabrikant zich ontvallen dat ze in april met een nieuw product op de markt zullen komen. Nee, nog niet de OnePlus Two. Die komt wel dit jaar, zo werd eerder al gemeld, maar pas in de zomer.

Volgens OnePlus is het ook geen tablet én geen smartwatch. Dan blijft nog maar weinig over. Een andere wearable wellicht? Een VR Headset? Een life/fitness band? Wie het weet mag het zeggen dus laat het speculeren maar beginnen ;)

Het is wel te hopen dat OnePlus in april ook echt iets te melden heeft en dat het niet zo gaat als met de presentatie van het nieuwe, eigen ontwikkelde, Oxygen OS. Daar volgden de afgelopen maanden diverse aankondigingen voor aankondigingen, zonder veel 'tastbare' informatie, elkaar op. Veel OnePlus fans waren, en zijn, daar niet blij mee.

In een ander, onbevestigd, bericht wordt wel nog iets over de OnePlus Two geroepen. Volgens bronnen van Business Insider zou dat toestel een metalen frame, en misschien wel een compleet metalen behuizing, krijgen. Het is de bedoeling dat de volgende OnePlus kwalitatief, en qua design, een hoogwaardiger uitstraling krijgt. Op een vermeende afbeelding (zie hierboven) die vlak voor de jaarwisseling op dook, en waarvan de echtheid niet te controleren was, bleek daar nog niet veel van.

Helaas, zo melden dezelfde bronnen, zou dat wel een nadelige invloed hebben op de prijs van het toestel. Hij wordt duurder dus. Hoeveel duurder? Dat is niet bekend, maar de bron van Business Insider zegt wel dat het toestel goedkoper blijft dan de vlaggenschepen van haar concurrenten (Samsung, HTC, Sony). Tja, die kosten dan ook meer dan het dubbele. We zullen het wel zien, de komende maanden.

Bron (Product Aankondiging), Bron (OnePlus Two behuizing)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.