Toestellen
30 april 2014 - Ron Smeets

OnePlus One videopreview

Een week geleden werd de OnePlus One officieel gepresenteerd in San Francisco. Het toestel dat de concurrentie aangaat met relatief goedkope high-end (Android) smartphones zoals de Nexus modellen van Google, de Moto G en andere sub 400 Euro toestellen.

Hoewel de OnePlus One ook in Nederland te koop is kan hij momenteel alleen nog 'op uitnodiging' aangeschaft worden. Dat zal het succes, in verkoopaantallen, voorlopig nog niet naar bijzonder grote hoogtes stuwen. Hieronder een korte videopreview van het toestel.

Hoewel de OnePlus One dus niet op Android draait is het CyanogenMod OS wel volledig compatible met het Google OS en Android Apps.

De belangrijkste specs van de OnePlus One:
- 2.5 GHz quad core processor (Qualcomm Snapdragon 801)
- 3GB RAM
- 16/64GB intern geheugen
- microSD optie
- 5.5 inch display met full HD resolutie
- 3100 mAh accu
- 13 megapixel camera (Sony) die ook in full HD en 4K kan filmen
- WiFi, GPS, Bluetooth 4.0
- 2G, 3G en 4G netwerk support
- 152.9 x 75.9 x 8.9mm (l x b x d)
- 162 gram 

Video via: Phandroid

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.