Nieuws
23 november 2014 - Ron Smeets

OnePlus One via Amazon te koop in India Chinese fabrikant wil dit jaar nog het 1 miljoenste exemplaar verkopen

De OnePlus One is een razend populaire high end smartphone met een midrange prijskaartje. Helaas is het toestel niet vrij in de winkel te koop. Je moet ervoor uitgenodigd worden. Daarover is al heel wat gezegd en geschreven. De makers hebben de OnePlus One onlangs een uur lang wel gewoon online aangeboden maar dat is natuurlijk veel te kort om iedereen die er naar op zoek is van dienst te kunnen zijn. Het is niet anders.

In India gaat OnePlus het toestel binnenkort wel 'gewoon' verkopen. Nog steeds online maar wel gewoon via Amazon. De lokale prijs van de 64GB variant zal rond de 400 dollar liggen. In aanloop naar de Indiase beschikbaarheid van het toestel via Amazon worden er middels een wedstrijd wel nog 100 uitnodigingen verloot.

OnePlus heeft onlangs de ambitie uitgesproken dat ze dit jaar nog het 1 miljoenste toestel willen verkopen. De teller staat inmiddels boven de 500.000 en er is nog maar een maand te gaan. Ik zeg: productie opschroeven en het systeem van de uitnodigingen helemaal laten vallen. Ok, dat eerste, een hogere productie, zal wat voeten in aarde hebben, maar die miljoen hadden ze al lang kunnen halen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.