Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

OnePlus One pre order mislukt; nieuwe kans op 17 november Site binnen no time overbelast

Afgelopen maandag zo het een uur lang mogelijk zijn om de OnePlus One ook zonder uitnodiging te kopen. In de praktijk bleek echter al heel snel dat de site van de fabrikant bezweek onder de enorme belangstelling. Bestellen was daardoor vrijwel onmogelijk en nagenoeg niemand kreeg een orderbevestiging.

De fabrikant heeft nu haar excuses aangeboden voor de 'fuck-up' en belooft dat iedereen op 17 november een nieuwe kans krijgt een OnePlus One online te kopen.

In een blogpost zegt OnePlus dat tienduizenden potentiële kopers de site afgelopen maandag in het uur dat de verkoopactie duurde bezocht hebben en dat het niet helemaal volgens plan verliep. Ze beloven beterschap bij de volgende poging die start op maandag 17 november om 15:00 GMT. Dat is dus om 16u00 hier in Nederland.

Iedereen die afgelopen maandag wel door de drukte heen kwam maar nog geen orderbevestiging ontvangen heeft krijgt die binnen 72 uur, aldus OnePlus. Er zijn schijnbaar ook mensen die zo vaak geprobeerd hebben de bestelling af te ronden dat ze twee toestellen besteld hebben in plaats van een. Die bestellingen kunnen binnen 24 uur geannulleerd worden. Formeel gaat die periode direct na de bestelling in, maar gezien de problemen van afgelopen maandag mag ik hopen dat OnePlus voor die klanten een uitzondering maakt. Zeker als je pas over 72 uur zeker weet of de meerdere aankooppogingen geresulteerd hebben in de aanschaf van meer dan een toestel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.