Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

OnePlus One op 27 oktober één uur 'vrij' te koop Gedurende één uur heb je geen uitnodiging nodig

Het is de afgelopen weken al meerdere keren aangekondigd door de fabrikant en gisteravond werd bekend wanneer de OnePlus One, die je tot nu toe alleen op uitnodiging kunt kopen, voor iedereen te bestellen zal zijn.

Op 27 oktober is het zover. De 'vrije' verkoop begint om 16u00 en duurt tot 17u00. Tenminste, als OnePlus rekening gehouden heeft met de Wintertijd die een dag eerder ingaat bij ons.

Op de site van OnePlus worden drie tijdzones vermeld; 15u00 GMT, 08u00 PST (Amerikaanse westkust) en 11u00 EST (Amerikaanse oostkust). In de nacht van 26 oktober gaat bij ons, en in een groot deel van de wereld, de Wintertijd weer in. Dan gaat de klok een uur terug dus. In de VS gebeurt dat pas op 2 november. In de tussenliggende periode is het tijdsverschil met de Amerikaanse oostkust geen zes maar slechts vijf uur.

Echter, de vermelding dat de verkoop start om 15u00 GMT (Greenwich Mean Time), zou voor Nederland betekenen dat de start pas om 17u00 is. Wij 'leven' immers twee uur later dan die tijdzone. Tsja, het blijft verwarrend, die overgang van zomer- naar wintertijd (en andersom).

Misschien dat het voor volgende week allemaal nog duidelijk wordt, maar voor diegenen die heel graag een OnePlus One willen aanschaffen, en geen uitnodiging hebben of er niet op willen wachten, stel ik voor dat julle gewoon vanaf 16u00, en liefst nog iets eerder, de preorder site van OnePlus in de gaten houden en regelmatig refreshen. Daar loopt overigens ook een countdown klok die zondag 26 oktober, nadat de wintertijd bij ons ingegaan is, wellicht de juiste starttijd zal weergeven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.