Toestellen
23 april 2014 - Ron Smeets

OnePlus One officieel gepresenteerd

Hij werd al maanden 'geteased', maar vandaag is de grote dag voor OnePlus. Hun eerste smartphone, de OnePlus One, is officieel onthuld.

Zoals de teasers en vele berichten vooraf al deden vermoeden, of letterlijk voorspelden, Wordt de OnePlus One een smartphone die geen concessies doet aan hardware specificaties, design en prestaties maar wel tegen een heel betaalbaar prijskaartje van 269 Euro voor de 16GB uitvoering. Helaas zijn de eerste exemplaren alleen op uitnodiging te koop. Een mega verkoopsucces zal het voorlopig dus nog niet worden op die manier.

Nederland zit wel bij de eerste 16 landen waar de OnePlus One beschikbaar zal komen. Dat gebeurt in de loop van het tweede kwartaal (tussen nu en 1 juli dus). De meeste specs waren al uitgelekt, al dan niet bewust, maar de belangrijkste staan hieronder nog even op een rijtje:

- 2.5 GHz quad core processor (Qualcomm Snapdragon 801)
- 3GB RAM
- 16/64GB intern geheugen
- microSD optie
- 5.5 inch display met full HD resolutie
- 3100 mAh accu
- 13 megapixel camera (Sony) die ook in full HD en 4K kan filmen
- WiFi, GPS, Bluetooth 4.0
- 2G, 3G en 4G netwerk support
- 152.9 x 75.9 x 8.9mm (l x b x d)
- 162 gram

- CyanogenMod OS

Een promo video over het design en de specs van de OnePlus One: 

OnePlus-One-bb OnePlus-One-aa

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.