Nieuws
07 maart 2015 - Ron Smeets

OnePlus One met Sailfish OS gekiekt Nog een mogelijk alternatief voor Cyanogen

Het is, vooralsnog, geen serieus alternatief, maar de ontwikkelaars van het Sailfish OS, en de Jolla toestellen, lieten afgelopen week in Barcelona zien dat het ook mogelijk is om het OS op een OnePlus One aan de praat te krijgen.

Het is al geruime tijd bekend dat OnePlus aan een eigen OS werkt, Oxygen. Dat was de fabrikant al langer van plan maar Indiase strubbelingen in de relatie met Cyanogen hebben dat proces versneld en bovendien er voor gezorgd dat OnePlus ook al een 'eigen' Loillipop versie van het Google OS voor de One introduceerden.

Het fotobewijs van het feit dat dus ook Sailfish op de OnePlus One kan draaien is voornamelijk bedoeld als promotie voor Jolla en haar OS. Voor de liefhebbers, met een OnePlus One, zal binnenkort een 'handleiding' gepubliceerd worden voor het installeren van Sailfish op dat toestel

https://twitter.com/vgrade/status/573375605640695808

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.