Nieuws
25 december 2014 - Ron Smeets

OnePlus One mag weer verkocht worden in India OnePlus en MicroMax vissen niet in dezelfde vijver

Enkele weken geleden werd OnePlus verrast doordat Cyanogen een exclusieve deal sloot met het Indiase Micromax voor het gebruik van het aangepaste Android OS (CyanogenMod) op smartphones in het land van Curry en Ganges. Direct gevolg daarvan was dat Micromax via de rechter bedong dat de OnePlus One (tijdelijk) niet meer in India verkocht mocht worden.

Nu heeft een hogere rechtbank besloten dat het verkoopverbod per direct opgeheven wordt. Volgens deze rechtbank vissen OnePlus en Micromax namelijk niet in dezelfde vijver en kunnen ze daardoor ook niet in elkaars vaarwater zitten. OnePlus richt zich, voor Indiase begrippen, met name op het hogere middensegment terwijl Micromax smartphones toch vooral de goedkopere instap modellen zijn.

Of daarmee de lucht tussen Cyanogen en OnePlus geklaard is? Dat is nog maar zeer de vraag. De maker van de OnePlus One heeft direct nadat het verkoopverbod enkele weken geleden van kracht werd al laten weten hard te werken aan Android 5.0 Lollipop firmware voor haar toestellen. En met die ontwikkelingen zullen ze bij OnePlus nu niet direct weer mee stoppen. Al was het maar vanwege het feit dat de lagere rechtbank, die aanvankelijk dus het verkoopverbod oplegde, de zaak over enkele weken opnieuw moet beoordelen. Dan kunnen beide partijen nieuwe argumenten aanvoeren waarom een verkoopverbod alsnog gerechtvaardigd zou zijn, of juist niet. Kortom; voor dit moment goed nieuws voor OnePlus, maar dat kan over twee weken zomaar weer veranderen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.