Toestellen
17 april 2014 - Ron Smeets

OnePlus One komt ook naar Nederland

Hij is nog niet aangekondigd, maar de afgelopen weken en maanden wordt online en op social media volop 'gepraat' over de OnePlus One; een smartphone die volgens de makers het meest revolutionaire toestel van 2014 moet worden.

Welnu, dat toestel komt ook naar Nederland. Over ruim zes dagen wordt de OnePlus One pas officieel onthuld, maar een lijstje met (eerste) landen waar het toestel verkocht zal gaan worden is wel al online verschenen, als omslagfoto van de facebook pagina van OnePlus.

Ook de prijzen zijn al min of meer bekend. In Europa wordt uitgegaan van maximaal 350 Euro (290 pond in de UK). Die prijzen zijn wel voor het 16GB model, zo wordt verwacht. Daarmee lijkt de fabrikant zich te richten op de prijs van de Google Nexus toestellen; uitmuntende specs voor een betaalbare prijs. De specs van de OnePlus One die op dit moment bekend zijn zien er al veelbelovend uit:
- 5.5 inch full HD Display
- 2.5 GHz Snapdragon 801 quad core processor
- 3 GB RAM
- 4G / LTE support
- 13 Megapixel Sony Exmor camera
- 16 GB geheugen (32 en 64GB versies zouden ook komen)
- 3100 mAh Accu
- CyanogenMOS OS met stembesturingsfunctie

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.