Toestellen
18 maart 2014 - Ron Smeets

OnePlus One komt dichterbij; specs druppelen binnen

Sinds enkele maanden laten de makers van de OnePlus One met enige regelmaat specs en andere informatie los. OnePlus is opgericht door ex Oppo topman Pete Lau en die roept al een tijdje dat zijn nieuwste creatie dé smartphone revolutie van 2014 zal worden.

Een ding is zeker, de OnePlus One draait niet op standaard Android maar op CyanogenMod een open source firmware die wel gebaseerd is op het Google OS en dus ook gewoon Android apps kan draaien. Verder wordt de OnePlus One intussen gepositioneerd als een high end design toestel. Dat is ook te zien aan gelekte tekeningen van het toestel.

Qua specs heeft de fabrikant ook al een en ander lbekend gemaakt, Zo krijg het toestel een 5.5 inch scherm, een 13 megapixel Sony Exmor camera en een 5 megapixel front cam. Uit de aantekeningen die op onderstaande gelekte ontwerpen staan valt verder op te maken dat de OnePlus One een aluminium unibody heeft met polycarbonaat accenten. Mmmmh, dat doet mij dan weer denken aan de HTC One. Om van de naam nog maar te zwijgen. Straks hebben we een OnePlus One en All New HTC One in de winkels liggen ;-) Meer info over de OnePlus One vind je op het blog van de makers.

Tekening via: BGR

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.