Nieuws
27 maart 2015 - Ron Smeets

OnePlus merkt dat het ontwikkelen van een eigen OS toch lastiger is dan gedacht Deadline voor de oorspronkelijke release wordt niet gehaald

OnePlus heeft de afgelopen maanden al meerdere hints en teasers online los gelaten om de komst van haar eigen smartphone OS, Oxygen, aan te kondigen. De Taiwanese fabrikant merkt inmiddels dat vooral de laatste loodjes in de ontwikkelfase van een nieuw smartphone OS zwaarder zijn dan verwacht.

Op haar blog vertelt OnePlus namelijk dat de oorspronkelijke release datum voor het Oxygen OS, vandaag, niet gehaald wordt. Er is nog te veel werk aan de winkel. Zelf noemen ze het 'kwaliteitscontrole' en ze zeggen ook dat diverse medewerkers van OnePlus Oxygen al probleemloos gebruiken. Dat klinkt mooi, maar er zullen ongetwijfeld ook nog de nodige bugs opgelost moeten worden, los van het finetunen van de nieuwe software zodat de accu niet binnen enkele uren leeg loopt; om maar eens iets te noemen. Als het OS intern bij OnePlus namelijk inderdaad zo probleemloos zou werken, dan zou de Google certificering niet zo'n probleem mogen zijn. Kortom, het is meer dan alleen een kwaliteitscontrole.

Die paar OnePlus gebruikers in Nederland en België die met smart zitten te wachten op de komst van Oxygen zullen dus nog even geduld moeten hebben. De komende dagen, en weken indien nodig, zal OnePlus de wereld elke (werk)dag op de hoogte houden van de vorderingen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.