Toestellen
09 augustus 2016 - Ron Smeets

OnePlus manipuleert vergelijkende Galaxy S7 video Ze wilden 'bewijzen' dat de OnePlus 3 draadloos veel sneller oplaadt

Vergelijkende video's van fabrikanten die willen aantonen dat hun product beter is dan dat van een ander zijn niet nieuw. En dat de fabrikant die de video maakt de omstandigheden voor haar eigen product zo optimaal mogelijk maakt is ook normaal. Daarom moet je dergelijke 'Wij van WC Eend...' filmpjes altijd met een korreltje zout nemen.

Helaas is de poging van OnePlus om aan te tonen dat de draadloze oplaad technologie (Dash) veel sneller (en dus beter) is dan die van de Samsung en de Galaxy S7 een beetje heel erg opzichtig gemanipuleerd.

Allereerst gaan ze een beetje voorbij aan het feit dat de S7 een accu heeft met 20% meer capaciteit, en dus langer nodig heeft om op te laden. In het tweede deel van de test, met de verlichte schermen tijdens het opladen, is er natuurlijk een wezenlijk verschil tussen de invloed op het stroomverbruik tijdens het opladen van een 5.1 inch QHD display (Galaxy S7) en een 5 inch Full HD scherm (OnePlus 3).

Maar dat OnePlus haar eigen toestel in vliegtuig modus zet zodat alle verbindingen (Bluetooth, WiFi, 4G, GPS etc) uit staan terwijl bij de Galaxy S7, ondanks het 'flight-mode' icoon, een WiFi verbinding actief is (zie afbeelding onder de video). En wie zegt mij dat ze niet ook de GPS en andere verbindingen geactiveerd hebben die niet in de statusbalk vermeld worden? Nah ja... wat moet je dan nog van dergelijke vergelijkende video's denken... Ow ja, hij was gemaakt door OnePlus zelf ;)

Nu kan, en zal, het natuurlijk wel zo zijn dat de OnePlus 3, die voor het draadloos opladen gebruik maakt van een andere (wellicht nieuwere) technologie, inderdaad sneller oplaadt dan zijn Samsung concurrent, maar dan had de Taiwanese fabrikant er beter aan gedaan de video niet zo opzichtig te manipuleren.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.