Nieuws
30 januari 2015 - Ron Smeets

OnePlus lanceert binnenkort haar eigen Android variant; OxygenOS Een alternatief voor het huidige Cyanogen

Het botert al een tijdje niet meer zo goed tussen Cyanogen en OnePlus. De wrijving tussen de makers van de Android OS variant en de 'One' ontstond toen Cyanogen het gebruik van haar OS in India exclusief aan een andere fabrikant beloofde terwijl OnePlus in dat land net begonnen was met de verkoop van de One via normale retail kanalen. Via (online) winkels en Amazon in plaats van alleen op uitnodiging. OnePlus was op dat moment ook wel al bezig met de ontwikkeling van een eigen Android variant maar dat proces leek na de Indiase problemen versneld te worden. Dat liet de fabrikant in een blogpost althans doorschemeren.

De fabrikant heeft vandaag bekend gemaakt dat medio februari de sluier van haar eigen Android variant, het OxygenOS, gelicht zal worden. De ROM zal dan nog niet direct beschikbaar komen voor OnePlus One gebruikers, maar het goede nieuws is natuurlijk dat de alternatieve ROM dichterbij komt.

Zoals verwacht mocht worden zal het OxygenOS open, gebruiksvriendelijk en vrij aanpasbaar zijn. Volgens de fabrikant is OxygenOS ook volledig vrij van overtollige software (of bloatware) en onnodige functies. Meer details worden op dit moment nog niet gegeven, behalve misschien dat de bedenker van de naam voor deze ROM uit België afkomstig is ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.