Nieuws
15 augustus 2016 - Ron Smeets

OnePlus laat eigenaren van 'oudere' modellen in de 'update kou' staan

Dit weekend ontving de OnePlus 3 al zijn derde (of vierde) firmware update. Oxygen 3.2.4 is nu de meest recente OS versie, wederom voorzien van de nodige bugfixes en performance verbeteringen, voor de nieuwste OnePlus smartphone.

Het heeft er echter alle schijn van dat OnePlus in al zijn ijver om de gebruikservaring van de '3' zo optimaal mogelijk te maken haar klanten die een OnePlus 2 of X hebben nu een beetje in de kou laat staan.

Op fora wordt in ieder geval door diverse OnePlus 2 en X eigenaren geklaagd dat zij nu al twee of drie update rondes achter liggen en daar zijn ze niet echt blij mee.

Tsja, dat kan natuurlijk een gevolg zijn van het feit dat OnePlus een 'lean-and-mean' organisatie heeft. Waarschijnlijk zijn (vrijwel) alle ontwikkelaars nu op het OnePlus 3 project gezet. Dat is immers het nieuwste en meest recente toestel dat bovendien de meeste (media) aandacht krijgt.

Nu wil ik niet zeggen dat grote fabrikanten als Samsung, LG, Sony en dergelijke wel altijd genoeg aandacht besteden aan het updaten van oudere modellen, maar het zal daar niet gebeuren dat een vlaggenschip toestel dat amper 10 maanden in de winkels ligt al achter aan de rij staat voor wat betreft software updates. Maar goed, die fabrikanten zijn groter en de toestellen kosten ook beduidend meer.

Ofwel, de keuze voor een OnePlus, of ander goedkoper high-end smartphone, heeft soms ook iets minder leuke gevolgen. Daar moet je dan maar mee leren leven en genieten van de 300 euro (of nog meer) die je verdiende bij de aanschaf, toch?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.