Nieuws
04 februari 2015 - Ron Smeets

OnePlus jaarcijfers: 300+ miljoen omzet, zes blauwe vinvissen verscheept en acht keer de wereld rondgevlogen Maar hoeveel One's precies verkocht zijn wordt niet gemeld

OnePlus heeft deze week de resultaten over 2014 gepubliceerd. De fabrikant deed dat in de vorm van een infographic die behalve de nodige cijfers ook doorspekt was met grappige vergelijkingen. Zo was het totale gewicht van alle verscheepte toestellen (en accessoires) gelijk aan dat van zes blauwe vinvissen en vlogen mederwerkers in totaal acht keer rond de wereld.

De jaaromzet bedroeg meer dan 300 miljoen dollar. Hoeveel OnePlus One toestellen precies verkocht werden wordt echter niet gemeld, maar uitgaande van een gemiddelde prijs per toestel van 330 dollar zouden dat zo'n 909.000 toestellen zijn. Natuurlijk werden er ook accessoires verkocht dus het daadwerkelijke aantal zal iets afwijken. In november maakte OnePlus wel bekend dat de grens van 500.000 verkochte One's gepasseerd was en men sprak toen de ambitie uit om nog voor het eind van 2014 de 1 miljoen ook te passeren. Dat lijkt op basis van de cijfers dus net niet gelukt te zijn.

Behalve de vergelijkingen met Blauwe Vinvissen en afgelegde airmiles bevat de infographic ook nog aardige details over het personeelsbestand dat in een jaar groeide van 6 naar 88 medewerkers en de sociale presentie van OnePlus.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.