Nieuws
06 februari 2018 - Ron Smeets

OnePlus doet het weer: online verkoop van een schaars model De OnePlus 5T Lava Red is vandaag heel even te koop in Nederland en België

Ooit begon OnePlus als smartphone fabrikant door toestellen alleen op uitnodiging te verkopen. Had je die niet, dan kon je ook geen OnePlus One kopen. Na de release van de OnePlus 2 stopte de Chinese fabrikant met die onzin ;) Toch kunnen ze het af en toe nog steeds niet laten. De OnePlus 5T in Lava Red is daar het bewijs van. Enkele weken geleden was dat model en even online te koop in sommige landen en daarna verdween het weer. Tot vandaag. Als je er snel bij bent kun je vanaf 10 uur (6 februari) een van de gelukkigen worden die voor zijn Valentijn (wat dat is duidelijk de insteek) een lava rode OnePlus 5T kopen. Zolang de voorraad strekt! Als Valentijn cadeautje is deze smartphone wel wat duurder dan een doos bonbons of een bos rozen, hij kost namelijk 559 euro. 

OnePlus heeft de prijzen flink opgeschroefd
Die prijs is wel een dingetje. Oorspronkelijk had OnePlus als doel om high-end smartphones te maken die zo ongeveer de helft kostten van die van de bekende merken; de Galaxy S-serie van Samsung en de iPhones van Apple. Puur reken technisch klopt dat nog steeds aangezien Apple, en enkele maanden geleden ook Samsung, de grens van 1000 euro voor een high-end smartphone doorbroken hebben. Dan is 559 voor de OnePlus 5T dus nog altijd ongeveer de helft. Maar toch, tegenwoordig zijn er veel meer fabrikanten die denken zoals OnePlus dat een jaar of vijf geleden deed en met smartphones op de proppen komen die minstens zo goed en zelfs nog goedkoper zijn. OnePlus is dus niet meer die disruptieve smartphone fabrikant die het ooit was. 

Vanaf vandaag (6 februari) 10 uur kun je de lava rode OnePlus 5T in Nederland en België bestellen

OnePlus 5T is ook in het rood een prima toestel
Hoewel ik dus minder gecharmeerd ben van de prijs van de nieuwe OnePlus smartphones moet ik ook wel toegeven dat het in de praktijk prima smartphones zijn. De prijs-kwaliteit verhouding is misschien niet meer zo goed als enkele jaren geleden, maar voor het geld dat je er nu voor moet betalen krijg je nog steeds een prima toestel. Het enige echte nadeel dat ik tot dusver heb ervaren is de snelheid waarmee de accu leeg loopt bij intensief gebruik.