Geruchten
24 december 2017 - Ron Smeets

OnePlus 6 verschijnt mogelijk al in de lente van 2018 Met een in het scherm verwerkte vingerafdruk scanner

Het is nog een (vroeg) gerucht maar Chinese tongen beweren te weten dat OnePlus over enkele maanden, in de lente van 2018, al haar volgende OnePlus smartphone, de OnePlus 6, gaat onthullen. Afbeeldingen en (gedetailleerde) specs zijn er nog niet, maar de gloednieuwe Qiualcomm Snapdragon 845 processor wordt wel al genoemd als krachtbron. Opvallender is de informatie dat de OnePlus 6 een in het beeldscherm verwerkte vingerafdruk scanner zou krijgen. Die technologie wordt al meer dan een jaar ook in Samsung smartphones verwacht, maar de Koreaanse fabrikant kreeg het vooralsnog niet (goed) werkend voor elkaar. Onlangs liet de Chinese fabrikant van die technologie, Synaptics, weten dat de eerste smartphone met een dergelijke vingerafdruk scanner begin 2018 op de markt gaat komen. Aangenomen wordt dat het de Samsung Galaxy S9 zou worden, maar ook het Chinese Xiaomi werkt aan een dergelijk toestel. En nu dus ook OnePlus, volgens deze geruchten tenminste. Het zou daarom niet geheel ondenkbaar zijn dat de primeur van deze Chinese technologie ook naar een Chinese smartphone fabrikant gaat. Afwachten maar.

Gaat OnePlus de oude Sony update strategie hanteren?
Wat ik wel vreemd vind, al moeten we natuurlijk nog een flinke slag om de arm houden bij dit soort, uit China afkomstige, geruchten, is het feit dat OnePlus nu dus besloten zou hebben dat de bestaande flagship, de OnePlus 5T, na een half haar al opgevolgd gaat worden. Sony heeft dat ten tijde van de Xperia Z series ook een paar jaar gedaan. De Japanse fabrikant had toen op zowel hard- als softwaregebied een achterstand goed te maken. Uiteindelijk bleken de kopers van een nieuwe Xperia niet zo heel erg blij met het feit dat hun nieuwe toestel binnen enkele maanden al tot de 'oude' modellen gerekend kon worden. Wat dat betreft is het te hopen dat OnePlus niet in die val trapt. Bovendien is de OnePlus 5T, die net als de 3T ook amper een half jaar na de 5 (en de 3) verscheen, op dit moment nog een prima toestel dat makkelijk de strijd met zijn directe (high-end) concurrenten aan kan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.