Geruchten
20 maart 2018 - Ron Smeets

OnePlus 6 krijgt notch, 3D face unlock en verborgen vingerafdruk scanner? Moederbedrijf BBK heeft deze week Oppo en Vivo smartphones gepresenteerd met deze functies

De OnePlus 6 is er officieel nog niet maar de fabrikant heeft wel al min of meer laten doorschemeren dat die vlak voor de zomer, in juni, aan de wereld gepresenteerd zal worden. Over de specs en vernieuwingen van de volgende OnePlus smartphone wordt al geruime gespeculeerd. Met de komst van de Oppo R15 en Vivo X21, twee merken die onder hetzelfde moederbedrijf vallen, zijn die speculaties alleen nog maar sterker geworden en nu worden functies als een volledig randloos scherm met inham (notch) aan de bovenzijde, 3D unlock en een in het scherm verborgen vingerafdruk scanner nog waarschijnlijker.

Notch en 3D face unlock
Een feature waar nauwelijks nog over getwijfeld wordt is het scherm van de OnePlus 6. Die heeft naar alle waarschijnlijkheid een screen-to-body ratio van 90% of meer en zal dus, op de inmiddels bekende notch (inham) aan de bovenzijde na, de volledige voorzijde van het toestel beslaan. Ook de rand aan de onderzijde, zoals die bij veel nieuwe toestellen wel nog bestaat – de Huawei P20 Lite en Wiko View2 bijvoorbeeld – zal bij de OnePlus 6 nauwelijks nog te zien zijn. Daarmee wordt de gelijkenis – aan de voorzijde althans – met de iPhone X nog groter. Een andere iPhone X functie die BBK gisteren ook in de Vivo X21 introduceerde en de OnePlus 6 vermoedelijk ook al bereiken is de 3D face unlock. Al werkt die niet met een 3D scan zoals de iPhone X, maar met een combinatie van een IR sensor en de front camera. Ik moet zeggen dat de gezichtsherkenning van de OnePlus 5T, die alleen met de front camera werkt, mij ook al behoorlijk overtuigde. Snel en goed, al heb ik geen tweelingbroer om de mate van beveiliging te kunnen testen. Hoe dan ook, met de toevoeging van de nieuwe gezichtsherkenning en –unlock technologie wordt de beveiliging waarschijnlijk alleen maar beter.

Een en al scherm en een verborgen vingerafdruk scanner
Als het scherm van de OnePlus 6 inderdaad meer dan 90% van de voorzijde van het toestel in beslag neemt dan is daar geen plek meer voor een home-button of vingerafdruk scanner. De Oppo R15 die deze week gepresenteerd werd door BBK heeft de al veelbesproken vingerafdruk scanner die in het scherm verwerkt is. Het zou wel heel vreemd zijn mocht de Chinese fabrikant besluiten om dat snufje dan niet aan de OnePlus 6 toe te voegen. Dat toestel is immers wél een smartphone die nagenoeg overal ter wereld – en zeker in het Westerse deel – op de markt komt. Dat kun je van de Oppo’s en Vivo’s niet zeggen. Die zijn toch vooral bedoeld, en succesvol, in landen als China, India, Indonesië en dergelijke. Toch zullen we nog een paar maanden geduld moeten hebben vooraleer we zeker weten welke nieuwe en innovatieve features BBK Electronics in de OnePlus 6 gestopt heeft.

Een van de OnePlus concept afbeeldingen die gemaakt zijn op basis van de vele geruchten. Lijkt op... precies ;)