Nieuws
05 december 2015 - Ron Smeets

OnePlus 2 vanaf nu vrij te koop Wel nog steeds alleen online, maar een 'invite' is niet meer nodig

Helaas geldt het nog niet voor alle toestellen maar vanaf vandaag (5 december) heb je geen uitnodiging meer nodig om een OnePlus 2 te kunnen (of mogen) kopen. Dat maakte de Chinese fabrikant eerder deze week via haar forum bekend. Het systeem van het op zoek moeten gaan naar een uitnodiging om een smartphone te kunnen kopen is de afgelopen twee jaar zeker niet door iedereen even warm ontvangen, maar het dieptepunt was toch wel de actie waarbij je een OnePlus iPhone hoesje kon kopen om een invite voor het aanschaffen van een OnePlus X te bemachtigen. Veel gekker moest het niet worden en dat lijkt de Chinese fabrikant zich nu ook te beseffen. Dat hoop ik althans.

Bijzonder is dat hij in zijn artikel een heel verhaal ophangt over hoe het systeem van kopen op uitnodiging OnePlus geholpen zou hebben bij het 'schalen' en plannen van de productie. Laten we er vooral niet omheen draaien. Het was, en is, een variant op de marketingstrategie waar Apple ook gretig, en met succes, gebruik van maakt: schaarste creëren om de hype rondom het product te vergroten. En net zoals Apple is ook de hype rondom de OnePlus toestellen nog veel groter dan het marktaandeel. Dus deze strategie werkt wel.

Voor de OnePlus X geldt overigens dat je tussen 5 en 7 december ook geen invite nodig hebt om die aan te schaffen. Daarna wel weer, helaas. Ow, en iedereen die voor 7 december een OnePlus 2 of X besteld zal het toestel (ruim) vóór de Kerst in huis hebben, zo garandeert de fabrikant.

The invite system has been crucial to letting us scale our operations and has given our fans a unique way to share OnePlus with the people in their lives. But we are always trying to enhance the OnePlus experience for you and taking risks to push ourselves and show real improvements. That's why we're making the OnePlus 2 invite-free … forever!

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.