Toestellen
13 augustus 2015 - Ron Smeets

OnePlus 2 uit elkaar gehaald iFixit kwam tot de ontdekking dat het toestel makkelijker te repareren is dan zijn voorganger

De OnePlus 2 is sinds enkele dagen 'te koop'; nou ja, je mag met drie miljoen anderen in de rij gaan staan wachten op een uitnodiging om hem te mogen kopen. Bij iFixit hadden ze meer geluk. Zij vroegen een exemplaar aan om hem gecontroleerd te slopen en kregen die terstond toegezonden. Dat zal natuurlijk ook te maken hebben gehad met het feit dat de OnePlus One een vervelend toestel was om te repareren omdat hij zo lastig uit elkaar te halen was.

Welnu, bij iFixit hebben ze nu dus getest of de OnePlus 2 net zo lastig te reparen is en wat blijkt; het gaat nog niet van een leien dakje, maar het is al een hele verbetering ten opzichte van het eerste model. Het was nog steeds flink wat werk, maar de OnePlus 2 scoort uiteindelijk een 7 (uit 10) qua 'repareerbaarheid'. Met het uit elkaar halen heeft iFIxit natuurlijk ook alle onderdelen in detail kunnen bekijken. Onder de foto's zie je het lijstje met hardware dat zij in de nieuwe OnePlus tegen kwamen.

- Qualcomm Snapdragon 810
- Samsung K3RG2G2 4 GB LPDDR4 dual-channel RAM
- Qualcomm PM899
- Qualcomm WCD9330 audio codec
- Qualcomm PM8994
- RF Micro Devices RF7389EU multi-band power amplifier
- Skyworks 77814-11 power amplifier module for LTE
- Qualcomm WTR3905 RF transceiver for dual SIM support
- Qualcomm QFE1100 envelope tracking IC
- Qualcomm QCA6174 802.11ac Wi-Fi 2x2 MIMO combo SoC
- Samsung KLMCG8GEND-B031 eMMC NAND flash memory
- NXP TFA9890 audio amplifier

Bron (en meer foto's)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.