Nieuws
21 augustus 2008 - Ron Smeets

Oneerlijk vergelijk

Onderstaande video you een demonstratie geven van het verschil in snelheid tussen de internet browser van de BlackBerry Bold in vergelijking met die van de iPhone 3G wanneer beide toestellen via een WiFi verbinding gebruikt worden.

Te zien is dat de iPhone 3G veel sneller is dan de BlackBerry Bold. Echter, zo bleek bij nader inzien, werd door de BlackBerry geen gebruik gemaakt van een WiFi netwerk maar 'gewoon' het 3G netwerk van de lokale telecom provider.

Dat werpt natuurlijk gelijk een heel ander licht op deze test.Gerelateerde links:
BlackBerry Bold eind Augustus bij KPN
BlackBerry Bold vs de iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.