Toestellen
06 juli 2008 - Arjan F Olsder

One Minute Review: SE W760

Ik geef toe, ik heb hem al ruim een week in huis, maar ik wou voor deze review het toestel eerst even echt goed leren kennen voordat ik een bericht zou gaan schrijven over hoe goed of fout het nieuwe toestel wel niet is.

Het toestel is een slider, en nog een enorm soepele ook. Het toestel ligt lekker in de hand en alle knoppen zijn goed toegankelijk. De W760 is standaard met o.a. GPS uitgerust en gaat daarmee richting de connectiviteit van Nokia's N95. Het grote verschil is echter dat de W760 nog steeds geen smartphone is, maar wel ongeveer de helft zo dik als de N95.

De telefoon komt standaard met datakabel, software en een koptelefoon. Helaas is het echter niet het walkman in-ear model dat bij diverse andere toestellen van SonyEricsson zit. Persoonlijk ben ik van mening dat het geluid van de in-ear versie stukken beter is.

De telefoon beschikt duidelijk over de laatste firmware snufjes van SonyEricsson. Zo is het onder andere mogelijk om Flash Lite animaties als screensaver of wallpaper te gebruiken. Deze animaties reageren o.a. op de diverse bewegings-sensoren in het toestel waardoor de animaties allerlei vreemde effecten kunnen laten zien.

Over die bewegings-sensoren gesproken, de game ervaring is in de W760 een stuk beter dan in eerdere modellen waar SonyEricsson deze technologie in gebruikte voor o.a. shake control. Wanneer ik nu een potje need for speed speel, reageert het toestel echt als een analogue stick waardoor ik vrij nauwkeurig sturen kan in plaats van hard links of hard rechts. Maar meer over de game ervaring later deze week.

De telefoon komt dus onder andere standaard met GPS en SonyEricsson heeft dan ook gezorgd dat daar de nodige leuke en handige software bij beschikbaar is. Zo zit niet alleen Google Maps standaard op het toestel dat wij ontvingen, maar ook de SonyEricsson Sports Tracker. Met deze tracker is het mogelijk om afstanden en tijden bij het hardlopen op te nemen. Na de eerste keer is het zelfs mogelijk om een wedstrijd tegen jezelf te rennen!

Verder beschik het toestel voor de multimedia toepassingen over een XMB toolbar zoals we die ook kennen van de PSP en de PS3. Het wordt steeds duidelijker dat Sony dan ook de dikste vinger in de pap heeft.

Al met al mag de W760 tot de top van de net-niet smartphones berekend worden. Wanneer je een walkman phone zoekt die net een stapje verder gaat is het een uitstekende keus. Het enige dat ons een tikkeltje tegen viel is dat het geheugen beperkt is. Een M2 stick zal dus de eerstvolgende aankoop worden.Gerelateerde links:
Nieuwe SE Walkman met 3G
Sony Ericsson W910i en K850i op weg naar de winkels
SE presenteert G700i, G900i, W980i, Z770i en K820i?
Sony Ericsson W880 'Ai' officieel gepresenteerd
Over de auteur: Arjan F Olsder