Nieuws
14 september 2005 - Ron Smeets

One-Click online foto en videoalbum

FotoJive is een online foto en videoalbum waar je je camphone foto's en video's door middel van 1 click een veilig onderkomen kunt geven.

Het werkt heel simpel. Je meldt je aan met je camphone op hun site voor een user account, downloadt de bijbehorende software naar je telefoon en vervolgens vraagt het toestel je na iedere gemaakte foto of video meteen of je hem ook naar FotoJive wil uploaden. Als je dan op ja klikt, gaat de rest vanzelf.

Op de site kun je vervolgens je foto's en video's bekijken, organiseren, sharen en versturen. De service en een 100Mb album zijn gratis. Natruurlijk moet je wel de verbindings- en datakosten aan je provider betalen.

Vooralsnog is het Finse initiatief alleen compatible met diverse Nokia, Sendo en Panasonic GSM's, maar dat zal binnenkort wel veranderen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.