Nieuws
20 september 2005 - Ron Smeets

Onderzoek wijst uit: GSM's zijn telefoons

Toegegeven, de kop boven dit bericht zal menigeen hardop 'duhhh' doen roepen, maar in essentie is het wel de conclusie van een onderzoek onder mobiele telefoon eigenaren in Engeland naar het gebruik van de vele features op hun toestellen.

Wat blijkt namenlijk: slechts 17% van de ondervraagden zegt hun GSM ook wel eens voor iets anders te gebruiken dan bellen en SMSen alleen.

Mobeon, die het onderzoek onder 1000 GSM eigenaren van 15 jaar of ouder uitvoerde, concludeert zelfs dat het niet uit maakt of de extra functie's zoals MMS, eMail, Agenda en zelfs Voicemail en Wisselgesprek al dan niet duidelijk beschreven worden in handleidingen en/of reclamecampagnes. De meeste mensen laten ze gewoon links liggen omdat ze er het nut niet van inzien of omdat ze zich er gewoon niet in willen verdiepen.

Natuurlijk maakt de leeftijd van de GSM eigenaar ook nog wat uit, maar ook daar valt op dat zelfs onder de jongere bellers, tussen 15 en 24 jaar, maar een kwart de geavanceerde mobiele functies regelmatig zegt te gebruiken.

Ergo: GSM's zijn telefoons!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.