Nieuws
29 mei 2009 - Ron Smeets

Onderzoek: Samsung maakt de beste GSM's. Vind jij dat ook?

Uit een onafhankelijk onderzoek onder 921 Nederlandse mobiele bellers blijkt dat Samsung mobieltjes de hoogste waardering krijgen. Dat meldt de fabrikant vandaag in een persbericht.

Klinkt leuk, maar ik zou jullie mening wel eens willen weten. Daarvoor ben ik een nieuwe Poll gestart met daarin de vraag: Wie maakt volgens jou de beste mobieltjes? Ik ben benieuwd of Samsung daar ook als winnaar uit de bus komt.

Volgens het onderzoek vind de gemiddelde Nederlander het beeldscherm van Samsung telefoons het beste. Ook de kwaliteit van de fotocamera van de Samsung telefoons krijgt van de ondervraagden de hoogste waardering. Verder blijkt bovendien dat de Nederlander de Samsung mobiele telefoon als het meest betrouwbaar ervaart. Een telefoon van Samsung laat de mobiele beller niet in de steek.

Bij onze poll zal ik rekening houden met het effect dat het marktaandeel van de diverse fabrikanten heeft op de uitslag door het aantal uitgebrachte stemmen per merk evenredig terug te rekenen naar het percentage van het marktaandeel. Stemmen maar ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.