Toestellen
19 september 2016 - Ron Smeets

Onderwater test: iPhone 7 vs Galaxy S7 (video) Hoe diep kun je gaan voordat de iPhone 7 en Galaxy S7 bezwijken?

Een van de nieuwe features van de iPhone 7 is het feit dat Apple nu ook besloten heeft om het toestel waterdicht te maken. Daarmee is de Amerikaanse fabrikant natuurlijk niet de eerste met een waterdichte smartphone. Onder anderen Sony en Samsung gingen Apple al voor.

In onderstaande video, die bijna een kwartier duurt, wordt de waterdichtheid van de iPhone 7 vergeleken met die van de Galaxy S7. Om precies te zijn: De makers van het filmpje willen weten wanneer de toestellen onder de waterdruk bezwijken. Daarvoor stoppen ze beide smartphones in een metalen emmer met gaten (zodat het water vrij spel heeft, en gaan ze die steeds dieper in een rivier laten zakken.

Volgens de specificaties kun je met de iPhone 7 maximaal een half uur op 1 meter onder water blijven (IP67). De Galaxy S7 zou ietwat beter bestand zijn tegen water omdat die met een IP68 certificering maximaal een half uur tot anderhalve meter diepte mag 'zinken'.

Het moge duidelijk zijn dat de testers in deze video de toestellen veel dieper gaan laten 'duiken'. Spoiler Alert: Beiden lopen uiteindelijk schade op. Enfin, kijk zelf maar.

https://youtu.be/K05cTPeFfyM

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.