Geruchten
28 januari 2013 - Ron Smeets

Onderdelen van de iPhone 5S en 6 gespot?

Het is heel normaal (ahum) dat ver voor de presentatie en lancering zogenaamde 'nieuwe iPhone' onderdelen 'uitlekken'. Een Franse bron wist dit weekend de hand te leggen op enkele foto's waarop onderdelen te zien zouden zijn van de iPhone 5S en de iPhone 6.

Behalve de foto's valt dus vooral ook op dat er meteen twee nieuwe iPhones genoemd worden. Her en der doen geruchten de ronde dat Apple dit jaar dan ook met twee, drie, of zelfs vier, nieuwe iPhone modellen op de proppen zal komen.

Nog voor de zomer zou de Amerikaanse fabrikant de iPhone 5S, een kleine update van de huidige iPhone 5, presenteren. De iPhone 6 komt later dit jaar, zo luiden de geruchten dus. Daarnaast gaan ook stemmen op dat Apple zou werken aan een iPhone +. Dit toestel zou een concurrent moeten worden van de steeds populairder wordende phablets en mogelijk dus een 4.8 inch (of nog groter) scherm krijgen. Bovenstaande afbeelding is een Russisch photoshopje van een iPhone+ ontwerp. Tot slot wordt ook al een tijdje gespeculeerd over de komst van een goedkopere (en kleinere) versie van de iPhone waarmee Apple zich meer wil gaan richten op de 'ontwikkelende markten'.

We zullen het wel zien. Vooralsnog is het enige 'tastbare' (nogmaals: ahum ;-)) bewijs te zien op onderstaande foto's van onderdelen van de nieuwe iPhone 5S en iPhone 6.

iPhone-5S-6-Onderdelen-a iPhone-5S-6-Onderdelen-b

Bron (onderdelen), Bron (iPhone +)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.