Accessoires
20 mei 2007 - Ron Smeets

Onderbroek beschermt je edele delen tegen GSM straling

In de oneindige discussie over het al dan niet schadelijk zijn van de straling van mobieltjes is ook het risico op impotentie al aan de orde gekomen.

Nu is elke mogelijke schade op die gevoelige plek voor de meeste mannen reden genoeg om in paniek te raken of op z'n minst behoorlijk zenuwachrig te worden. Zeker als je bedenkt dat veel mannen hun GSM gewoon in de broekzak bewaren.

De Zwitserse kledingfabrikant Isa Bodywear speelt daar met de introductie van de 'stralingsvrije onderbroek' handig op in.

In de stof van de onderbroeken worden zilveren draden verweven die de (al dan niet) gevaarlijke straling van mobieltjes moet tegenhouden. Als bewijs beweert de uitvinder van deze onderbroek dat wanneer je een GSM in de onderbroek stopt en dat toestel vervolgens probeert te bellen vanaf een ander mobieltje, je waarschijnlijk niet eens een verbinding krijgt.

Op dit moment zijn er 4000 van deze onderbroeken gemaakt en het bedrijf geeft er 500 weg om te testen. De winkelprijs wordt 30 zwitserse franken (ongeveer 20 Euro).

Via: Le Matin (Frans)Gerelateerde links:
GSM's nu ook de oorzaak van het broeikasteffect
GSM's niet schuldig aan uitsterven bijenkolonies
T-Mobile stopt rapport over schadelijke straling in doofpot
Deens onderzoek: GSM straling niet kankerverwekkend
Mobiel bellen slecht voor sperma
Nieuw stralingsonderzoek in Engeland
Modieuze anti-stralings kleding
SMSen naar je spijkerbroek!?
Kleding die beschermt tegen 'GSM straling'?
Nog een stralingsonderzoek zonder echte conclusie
Gezondheidsraad: 'Mobiele straling ongevaarlijk'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.