Geruchten
21 november 2011 - Ron Smeets

'Onbekende' Nokia in video is de Lumia 601 ?

Vorige week dook een commercial (video) op van Nokia waarin een nog niet aangekondigde Windows Phone van de Finnen te zien was. Aangenomen werd dat dit wel eens de Nokia Lumia 900 (aka Ace) zou kunnen zijn.

Nieuwe geruchten, compleet met een nieuwe afbeelding (zie hieronder) van de voor- en achterzijde van het toestel doen nu vermoeden dat dit toestel wel eens de Lumia 601 of Nokia 601 zou kunnen worden. Een low-end Windows Phone toestel wellicht?

Op de nieuwe foto's is duidelijk te zien dat de Nokia 601, of Lumia 601, veel weg heeft van de eind augustus gepresenteerde Nokia 700, een Symbian Belle toestel. Over de specs van de Nokia (Lumia) 601 is nog niet veel bekend. Wel is duidelijk te zien dat dit toestel een 8 megapixel camera met dual LED flitser heeft (beter dan die van de Lumia 710 dus) en wat mij betreft ziet de (Lumia) 601 er ook iets meer high-end uit dan de Lumia 710, dus of dit daadwerkelijk een 'low-end' Windows Phone toestel van de Finnen wordt valt nog te bezien. Daarvoor zullen we toch echt moeten wachten op de eerste officiele berichten van Nokia.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.