Nieuws
07 januari 2012 - Ron Smeets

Omzet Motorola lager dan verwacht

Motorola heeft het afgelopen kwartaal haar omzet doelstelling niet gehaald. Dat hebben analisten becijferd uit de voorlopige kwartaalcijfers van de fabrikant. Motorola Mobility verscheepte in Q4 zo'n 10.5 miljoen toestellen.

iets meer dan de helft daarvan, 5.3 miljoen, waren smartphones. De omzet lag met 3.4 miljard dollar op een 'bescheiden niveau', aldus een statement van de fabrikant.

2012 wordt, wederom, een spannend jaar voor Motorola Mobility. De overname door Google zal dit jaar waarschijnlijk leiden tot de ontwikkeling en presentatie van enkele 'Google' toestellen. Er gaan ook geruchten dat Motorola en Google werken aan een Android 'pure' tablet; ofwel een tablet variant op de Nexus smartphones. Hoewel een grote meerderheid van de aandeelhouders van Motorola enkele maanden geleden al instemden met de voorgenomen overname door Google, moet de 'deal' nog wel goedgekeurd worden door diverse 'kartelwaakhonden' in de VS en Europa. Dat zal naar verwachting in het eerste kwartaal afgerond worden en daarna zal moeten blijken in hoeverre Google's bemoeienissen met Motorola tot (hernieuwde) successen voor de Amerikaanse toestel fabrikant zullen leiden. 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.