Nieuws
29 maart 2006 - Ron Smeets

Omzet mobiele muziek naar kwart miljard

In 2005 hebben we met z'n allen voor ruim 250 miljoen dollar aan complete singles (songs) met onze mobieltjes gedownload. Daarbij is dus nog geen rekening gehouden met de omzet uit ringtones en andere mobiele muziekdiensten.

Ter vergelijking, een jaar eerder was dit nog 'slechts' 12.4 miljoen. Volgens het artikel op TechWeb zal die omzet de komende jaren nog verder stijgen (duh) en in 2011 naar verwachting uitkomen op een bedrag van zo'n 9.3 miljard.

De voorspellingen zijn voornamelijk gebaseerd op onderzoek gedaan door ABI Research naar de ontwikkeling van mobiele muziek en -downloads. ABI Research verwacht overigens wel dat de mobiele muziekdownloads meer aftrek zullen vinden in landen waar minder PC's zijn zoals delen van Azie en Afrika. De gemiddelde Amerikaan en Europeaan downloadt zijn of haar muziek liever rechtstreeks via een PC dan vanaf een mobieltje, als ie dus een PC heeft!Gerelateerde links:
Mobiele muziek apart vak op Universiteit
Geen iTunes maar iRadio op ROKR E2
Mobiel muziekluisteren wordt populairder
Mobiele muziekdiensten geen cashcow
Mobiel muziek luisteren populair in EU
Mobiele TV en muziek toch geen hype in de VS?!
Mobiele muziek goed voor 6 miljard in 2006
Nokia ziet wel iets in Mobile Music
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.