Nieuws
07 november 2011 - Ron Smeets

Omzet HTC voor het eerst in vele maanden omlaag

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Na maanden van recordomzet op recordomzet geboekt te hebben heeft HTC in oktober weer eens een maand beleefd waarin de omzet, licht, daalde.

Overigens is dat nog geen reden voor paniek want de Taiwanese fabrikant heeft, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder nog altijd een omzetstijging van 36% geboekt.

De totaalomzet over oktober (2011) kwam uit op 1.06 miljard Euro, ofwel 2.8% lager dan een maand eerder. Over de eerste tien maanden van dit jaar zag HTC haar omzet, vergeleken met eerste tien maanden in 2010, bijna verdubbelen. De teller staat dit jaar, van januari t/m oktober, op zo'n 8.16 miljard Euro, zo meldt de Chinese Commercial Times. Die schrijven de lichte omzetdaling vooral toe aan de komst van de iPhone 4S. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.