Nieuws
08 december 2010 - Ron Smeets

Omzet HTC stijgt nog steeds met grote sprongen

HTC heeft vandaag de resultaten van november bekend gemaakt. De omzet en het aantal verkochte toestellen zijn wederom fors gestegen.

De omzet van de Taiwanese fabrikant steeg met 18.65% vergeleken met een maand eerder (oktober 2010). Kijkend naar een jaar geleden (november 2009) steeg de omzet zelfs met ruim 168%.

Over de eerste 11 maanden van dit jaar, vergeleken met dezelfde periode in 2009, boekte HTC een omzetstijging van 88.43%. Voor het lopende kwartaal (Q4) verwacht HTC 9 miljoen toestellen te verkopen In Q3 verkocht HTC 6.8 miljoen toestellen. De verwachte aantallen voor  het vierde kwartaal zouden hoger kunnen liggen maar door schaarste van sommige componenten kunnen ze niet meer toestellen produceren, aldus HTC. Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.