Nieuws
05 augustus 2014 - Ron Smeets

Omzet HTC fors onderuit in juli

Een maand geleden presenteerde HTC de resultaten over het tweede kwartaal van dit jaar. Daaruit bleek dat de Taiwanese fabrikant in die periode een, bescheiden, winst van ca 55 miljoen Euro wist te boeken. Helaas bleek ook dat die winst met name te danken was aan kostenbesparende maatregelen.

In de maand juli was het weer kommer en kwel voor wat betreft de omzet. Ten opzichte van juni daalde die met ruim 51% naar ca. 276.5 miljoen Euro. Vergeleken met juli vorig jaar bedroeg de daling zo'n 32.5%. Het lek lijkt dus nog niet boven bij HTC, helaas.

Taiwanese bronnen die bekend zijn met de situatie bij HTC zeggen dat vooral de verkopen van de HTC One (M8) achterblijven. Daarentegen zou de verkoop van de mid-range modellen, zoals de Desire 816 en 610, zich stabiliseren; voor wat dat dan waard mag zijn. Bovendien zijn dat doorgaans niet de toestellen waar veel winst op gemaakt wordt.

Charles Arthur van The Guardian postte onderstaande grafiek met het omzetverloop per jaar van HTC. Daarop is duidelijk te zien dat de fabrikant vooral tussen 2010 en 2012 er goed presteerde. Daarna daalde de omzet elk jaar. Natuurlijk is het nog te vroeg om voor dit jaar definitieve conclusies te trekken, maar de lijn van 2014 ligt op dit moment nog onder die van het zwaar verliesgevende 2013.

Via, Grafiek via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.