Nieuws
08 februari 2009 - Ron Smeets

Omzet HTC daalt met 17%

Alom werd al verwacht dat de huidige economische- en financiële crisis in 2009 een nog grotere invloed op de omzet- en winstcijfers van de toestel fabrikanten zal hebben dan dat in 2008 al voelbaar was.

HTC is een van de eerste fabrikanten die al iets heeft laten zien van de resultaten van Januari dit jaar en die vallen niet mee.

De Taiwanezen zagen de omzet in die maand, vergeleken met Januari 2008, met maar liefst 17% afnemen naar 297 miljoen dollar. Vergeleken met vorige maand bedroeg de omzetdaling zelfs ruim 26%, maar die vergelijking is natuurlijk niet helemaal reëel omdat December van nature een van de beste- is en Januari verreweg de slechtste maand van het jaar is.

Toch verwacht HTC voor het eerste kwartaal nog steeds een kleine omzetstijging ten opzichte van het vorige jaar te kunnen realiseren. Ook voor de rest van 2009 zien de Taiwanezen het positief in. Aan de hand van de release van diverse nieuwe toestellen (waaronden natuurlijk ook enkele nieuwe Android modellen) verwacht HTC vanaf Q2 weer een flinke groei van zowel haar omzet als marktaandeel. We zullen zien!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.