Nieuws
04 november 2014 - Ron Smeets

Omzet HTC daalt in oktober HTC stevent af op een slecht jaar

Na drie twee maanden van omzet stijgingen zag HTC de inkomsten in oktober weer dalen. Dat heeft de Taiwanese fabrikant zelf bekend gemaakt.

Ten opzichte van een maand geleden ging de omzet met 5.8% omlaag, Lichtpuntje is dat vergeleken met een jaar geleden, oktober 2013, de omzet met 5% steeg.

Over het hele jaar gerekend, januari t/m oktober, heeft HTC dit jaar tot nu toe bijna 30% minder omgezet dan in 2013. Het gaat dus nog steeds niet bijzonder goed met de Taiwanezen. De komende periode moeten, naast de One M8, vooral mid range toestellen als de Desire 820 en de Desire Eye, samen met de Re Cam, de kar van HTC weer verder omhoog zien te trekken. En natuurlijk zal ook de HTC Nexus 9 zijn steentje gaan bijdragen. De tijd zal leren of dat lukt. November en december 2013 waren geen al te beste maanden voor HTC dus er is ruimte om de achterstand nog in te halen, maar bijna 30% wordt lastig, denk ik.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.