Nieuws
31 oktober 2015 - Ron Smeets

Omzet en winst Samsung Mobile weer in de lift De mobiele tak van de Koreaanse fabrikant had een prima derde kwartaal

Samsung presenteerde enkele dagen geleden haar meest recente kwartaalcijfers (Q3 2015) en daaruit bleek dat vooral de mobiele tak van de Koreaanse fabrikant weer aardig in de lift zit. De omzet kwam met zo'n 21.2 miljard euro (26.6 biljoen Won) 13.1% hoger uit dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Toen bleef die steken op 18.7 miljard. De winst steeg zowaar nog forser, met 41% van 1.3 naar 1.9 miljard euro (2.4 biljoen Won). De mobiele divisie is nog steeds de meest succesvolle tak van Samsung. Ter vergelijk; de totale omzet van het Koreaanse merk kwam in het derde kwartaal uit op 41.2 miljard euro (51.7 biljoen won). Goed voor een winst van 5.9 miljard euro (7.39 biljoen Won).

Ondanks het feit dat veel Samsung fans nogal wat kritiek hadden, en hebben, op sommige functies van de nieuwe Galaxy S6 modellen, denk aan het ontbreken van een verwisselbare accu, de microSD kaart en de hogere prijs van de toestellen, leggen die nieuwe smartphones de Koreanen geen windeieren.

Opvallend is wel dat Samsung niets zegt over het aantal smartphones die in het afgelopen kwartaal verkocht zijn. Het enige dat ze daarover kwijt willen is de mededeling dat de betere cijfers onder anderen te danken zijn aan het succes van de Galaxy S6 Edge Plus en de Galaxy Note 5, maar ook de Galaxy A- en J-Series werden expliciet genoemd. Dat wekt de indruk dat de verkoopcjjfers van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge misschien wat tegenvallen. Echter, als dat al zo is dan is het nog maar de vraag of de Koreanen daar echt rouwig om zijn, gezien de stijging van omzet én winst.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.