Nieuws
27 oktober 2012 - Ron Smeets

Omzet en winst HTC weer onderuit

Na een opleving in het tweede kwartaal van dit jaar, toen HTC haar omzet en winst flink zag stijgen, in vergelijkind tot het kwartaal daarvoor (Q1 2013), is het nu toch weer kommer en kwel bij de Taiwanese fabrikant.

Het goede nieuws is wel dat HTC nog steeds winst maakt, in tegenstelling tot enkele van haar concurrenten (Nokia en BlackBerry bijvoorbeeld), maar de omzet en winst gingen in het derde kwartaal wel hard onderuit. De omzet daalde van 2.41 miljard Euro in Q2 (91 miljard Taiwanese Dollar) naar 1.86 miljard Euro (70.2 miljard Taiwan Dollar). Een terugval van bijna 23%.

De winst ging, procentueel, nog verder omlaag. In het tweede kwartaal boekte HTC nog een winst van zo'n 217 miljoen Euro (8.2 miljard Taiwan Dollar). Het afgelopen kwartaal kwam de winst 40% lager uit, op 129.7 miljoen Euro (4.9 miljard Taiwan Dollar).

De release van de HTC One X+ (over enkele dagen) en de eerste HTC Windows Phone 8 toestellen komt dus geen dag te vroeg. Het zal natuurlijk nog moeten blijken in hoeverre deze toestellen kunnen bijdragen aan een hernieuwde opleving van HTC, maar in potentie zijn het prima concurrenten voor de Samsung's, Nokia's en LG's. Daarnaast heeft HTC natuurlijk ook haar 5 inch 'Phablet', de J Butterfly, in de pijplijn zitten, maar daarvan is nog niet 100% zeker dat die ook bij ons in de winkels zal verschijnen.

Bron: HTC (PDF)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.