Nieuws
27 december 2007 - Ron Smeets

Omzet dataverkeer O2 Engeland stijgt dankzij de iPhone

Sinds de iPhone in Engeland te koop is doen zowel negatieve als positieve berichten de ronde over het (uitblijvende) succes van de Apple GSM.

Volgens de CEO van O2 gaat het echter bijzonder goed met de omzet van de Telco sinds men de iPhone aan haar assortiment toegevoegd heeft.

Matthew Key heeft dat tijdens een bezoekje aan Steve Jobs bevestigd. O2 verwacht dat de beoogde doelstelling van 200.000 verkochte iPhones binnen twee maanden (begin Januari, red.) makkelijk gehaald gaat worden.

Dat is mooi voor O2 en Apple maar het echte succes van de iPhone komt voort uit de gestegen omzet in mobiel dataverkeer. Meer dan 60% van alle Engelse iPhone klanten verbruiken namelijk gemiddeld meer dan 25MB aan datatraffic per maand. Voordat de iPhone in O2's portefeuille zat was dat bij slechts 1.8% van alle klanten het geval.

Niet slecht, zeker als je bedenkt dat de 2.5G iPhone dus meer dataverkeer genereert dan de diverse 3G toestellen die door O2 klanten gebruikt worden. Daarbij zit onder andere ook de N95. . .Gerelateerde links:
Engelse iPhone in het slop door ontvangstproblemen
iPhone in Engeland ook redelijk succesvol
O2 verkoopt enkele tienduizenden iPhones in Engeland
De eerste Engelse iPhone klant
O2 klanten mogen contract openbreken voor de iPhone
Amerikaanse iPhone komt 9 November naar Engeland
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.