Nieuws
09 november 2009 - Redactie MobileCowboys

Omruil actie Nokia laders

Nokia heeft vandaag een omruilactie geïnitieerd die consumenten adviseert om bepaalde Nokia laders, die door een toeleverancier gefabriceerd zijn, kosteloos te laten vervangen.

Tijdens een routine kwaliteitscontrole heeft Nokia een potentieel kwaliteitsissue ontdekt met bepaalde laders, geproduceerd door een van haar toeleveranciers.

Het plastic omhulsel van deze laders zouden kunnen loskomen, waardoor de laders’ interne componenten worden blootgesteld en mogelijk het risico op elektrische schok kan ontstaan indien de lader wordt aangeraakt tijdens het laadproces. Tot op vandaag heeft Nokia geen weet van incidenten of verwondingen ten gevolge van deze laders.

Enkel een beperkt aantal ladermodellen, geproduceerd tijdens een bepaalde periode door een toeleverancier maken deel uit van de omruilactie. Het betreft de modellen AC-3E (E staat voor Europa) en AC-3U (U staat voor USA), geproduceerd tussen 15 juni 2009 en 9 augustus 2009. En ook het model AC-4U, geproduceerd tussen 13 april 2009 en 25 oktober 2009. Nokia heeft een website opgezet, waarop consumenten meer informatie kunnen inwinnen en eenvoudig kunnen nakijken of ze een lader bezitten die deel uitmaakt van deze actie. Consumenten kunnen hiervoor de volgende website raadplegen: http://chargerexchange.nokia.com

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl