Geruchten
15 september 2008 - Ron Smeets

Omnia concurrent van Asus op komst?

De Samsung Omnia is een van de meest uitgebreide full-touchscreen toestellen die momenteel op de markt te koop is.

Volgens diverse bronnen uit het geruchtencircuit komt Asus binnenkort mogelijk met een grote concurrent op de proppen, de Asus Glaxy7. Een beetje vreemde naam, maar alle bronnen spreken van de 'Glaxy' en niet, zoals je wellicht zou verwachten over een variant van de 'Galaxi', een naam die Asus al eerder gebruikt heeft.

Het toestel zou onder andere voorzien worden van een 3.5 inch WVGA display (800x480), Windows Mobile 6.1, een 5 megapixel camera, aGPS ontvanger, 4GB Flash geheugen, microSD geheugenkaart optie, een multimedia speler en quad-band GSM met UMTS en HSDPA support.

Prijs is nog niet bekend maar volgens een van de bronnen zou de Glaxy7 ergens in Oktober gelanceerd gaan worden.Gerelateerde links:
Amerikaanse uitvoering van de Omnia op komst
Galaxi Mini wordt de ‘Touch’ van Asus
ASUS op de HTC toer
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.