Nieuws
07 mei 2006 - Ron Smeets

Omkooppoging opgenomen op mobiele telefoon

De directeur van het Zimbabwaans openbaar vervoersbedrijf ZUPCO moet vreemd opgekeken hebben toen hij deze week in de rechtzaal geconfronteerd werd met de opnames van een persoonlijk gesprek met een van zijn leveranciers waarin hij zich wilde laten omkopen in ruil voor een order.

De opnames waren gemaakt door de leverancier met behulp van de dictafoon optie op diens Siemens SL45 mobieltje. De verdachte had er nochthans alles aan gedaan om te voorkomen dat iemand van zijn omkooppoging op de hoogte zou komen en afgesproken in bar van een winkelcentrum.

Helaas had hij dus geen rekening gehouden met de inventiviteit, en de GSM, van zijn leverancier, die duidelijk niet gecharmeerd was van de omkooppoging.

Overigens werd de rechtszaak zelf tijdelijk opgeschort omdat de advocaten van de verdachte de opname eerst willen onderzoeken op echtheid.Gerelateerde links:
GSM als 'smoking gun' bij moordzaak
Miss Belgie koopt titel per SMS
Het mobiele leven in Afrika
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.