Toestellen
15 oktober 2007 - Ron Smeets

Olympisch Gouden versie van de Samsung E848

Samsung lanceert binnenkort, ter gelegenheid van de Olympische Spelen die volgend jaar in Bejing gehouden worden, een gouden versie van het toestel dat wij hier kennen als de E840.

Voor deze speciale E848 is hetzelfde 18-karaats goud gebruikt als in de Olympische medailles. Aan de achterzijde heeft het toestel een Olympische inscriptie, compleet met het officiële logo van de Spelen. Samsung is immers een van de hoofdsponsoren.

Mmmh, misschien is het een idee om het toestel ook in zilver en brons uit te brengen en die uit te delen aan de nummers 1, 2 en 3 op de diverse onderdelen. Zou wel een bijzonder originele, en eigentijdse medaille zijn, toch?

Qua specs is de E848 overigens gelijk aan de standaard versie, dus met een 2.2 inch QVGA display, Bluetooth met A2DP, microSD geheugenkaart etc.

De prijs die genoemd wordt voor deze gouden Samsung valt alleszins mee: zo'n 359 dollar, of 260 Euro. De vraag is natuurlijk wel of de E848 ook naar Nederland en België gaat komen.Gerelateerde links:
Mobiele stadsgids voor Bejing 2008
Olympische spelen van 2008 op je mobiel te volgen
Coca Cola Olympic Laptop
De Olympische GSM
Nooit meer lost in translation met XS2China
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.