Nieuws
14 september 2010 - Ron Smeets

Olli-Pekka Kallasvuo presenteert geen keynote op Nokia World

Vanochtend om 10 uur (Nederlandse tijd) start in Londen de jaarlijkse editie van Nokia World. Traditiegetrouw wordt de eerste, en voor toestelliefhebbers belangrijkste, keynote op Nokia World gepresenteerd door de CEO van de Finse fabrikant, Olli-Pekka Kallasvuo.

Inmiddels is echter al bekend dat Olli-Pekka de positie van CEO per 21 september zal overdragen aan Stephen Elop en gisteravond, enkele uren nadat ook Anssi Vanjoki zijn afscheid van Nokia aankondigde, werd bekend dat Kallasvuo de openings keynote dit jaar niet zal presenteren.

De honneurs zal, zo meldt het programma, waargenomen worden door Niklas Savander (foto boven, links), een Nokia bobo die, voorlopig althans, nog in diens van de Finse fabrikant zal blijven. De reden voor het 'afhaken' van Olli-Pekka Kallasvuo op Nokia World is niet bekendgemaakt maar het heeft er alle schijn van dat de frisse wind die momenteel in Finland raast uit aan het groeien is tot een heuse storm. Overigens staat Anssi Vanjoki (rechts op de foto hierboven), die formeel pas over zes maanden zal afzwaaien bij Nokia, wel nog gewoon op de lijst van sprekers voor de openings keynote.

Zoals ik ook eerder al schreef, het wordt voor de aanwezige media een bijzonder interesante editie van Nokia World, hier in Londen. Stay tuned!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.